Wormer - De politie heeft vrijdagmorgen een 22-jarige man uit Wormer aangehouden. Hij wordt verdacht van het beledigen en bekogelen van politiemensen.

De agenten waren vrijdagochtend rond 08.00 uur op een melding van een op de stoep geparkeerde auto op de Zandweg afgekomen. De verdachte was thuis en zat op een slaapkamer. Het contact met de politie kwam via het raam van die kamer tot stand, waarop de man de agenten uitschold en spullen naar hen begon te gooien. Uiteindelijk werd de verdachte rustig en kon de politie naar binnen. Toen hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden verzette hij zich tegen die aanhouding. De man is overgedragen aan de hulpverlening en dient zich begin volgende jaar voor het geweld tegen de agenten bij de rechter te verantwoorden.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.
Lees hier verder: https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html

2017226640