WORMER - WormerWonen koopt 18 huurwoningen die gebouwd worden in Wijdewormer. Deze woningen worden door WormerWonen als sociale huurwoningen verhuurd. Het totale project in Wijdewormer bestaat uit 60 eengezinswoningen en 3 vrije kavels. De ontwikkelaar is BPD en de aannemer is KBK Bouw uit Volendam.

Het terrein wordt op dit moment bouwrijp gemaakt. De oplevering van de 4 kamer sociale huurwoningen verwacht WormerWonen in 2021. De woningen zullen via WoningNet te huur worden aangeboden.

De warmtelevering geschiedt collectief via een pelletcentrale die zal worden opgericht en geëxploiteerd door stadsverwarming centrale Purmerend. Elke woning krijgt daarvoor een zogenaamde stadverwarmingsunit bij de woningentree.

WormerWonen is blij met dit project. De wachttijd voor woningzoekenden in Wormerland is de laatste jaren flink opgelopen en deze 18 woningen zijn daarom een welkome bijdrage in het aanbod. In overleg met de gemeente Wormerland probeert WormerWonen het aantal sociale huurwoningen zo veel mogelijk te vermeerderen door zelf nieuw te bouwen of woningen aan te kopen