WORMER - Woensdag om vijf voor twaalf, komen de kinderen van de basisscholen uit Wormer samen op het evenemententerrein in Wormer om het lied “Wij Staan Hier Sterk” te zingen. Met dit lied willen de kinderen een hart onder de riem steken van de kinderen in en uit Oekraïne.


Burgemeester Judith Michel: “Toen ik over deze actie hoorde, was ik direct enthousiast en heb ik de scholen uitgenodigd om dit gezamenlijk op te pakken. Onze kinderen krijgen veel mee van wat er gebeurt in de Oekraïne en op deze manier kunnen de kinderen hun stem laten horen. Met elkaar dragen we uit: We staan voor vrede.”

Het lied “Wij Staan Hier Sterk

Het lied “Wij Staan Hier Sterk”, op de melodie van “We Are The World “, is geschreven door Jiska Noortman en wordt door de vele basisschoolleerlingen gezongen op woensdag 16 maart om 11.55 uur. Muziek verbindt en gaat de landsgrenzen over. De tijd, vijf voor twaalf, geeft de ernst aan van de situatie in Oekraïne.

Welkom

Om 11.40 uur verzamelen de leerlingen van De Eendragt, De Eigen Wijs, Wormer Wieken en Weremere op het evenemententerrein in Wormer. De Harpoen en basisschool Wijdewormer zingen op hun eigen schoolplein. Deze actie wordt begeleid door het brede school werk in Wormerland.

Wie wil komen kijken is van harte welkom.