WORMER - Gemeente Wormerland vindt mantelzorgers erg belangrijk. Zij helpen onze inwoners met het vergroten van hun zelfredzaamheid. Ben je mantelzorger? En zorg je voor iemand in de gemeente Wormerland? Dan kun je van1 april tot 1 september 2023 het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is een blijk van waardering van de gemeente voor mantelzorgers, in de vorm van een geldbedrag. Je mag zelf weten waar je dit bedrag aan besteedt.

Nieuw

Heb je vorig jaar het compliment ontvangen? En zijn de gegevens van de zorgvrager en van jou als mantelzorger niet veranderd? Dan hoef je dit jaar niets te doen en gaat de aanvraag automatisch.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment:

  • Als je méér dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt.
  • De zorg niet voortkomt uit een beroepsmatige relatie.
  • Als de zorgvrager in de gemeente Wormerland woont.

Per zorgvrager kan er één mantelzorgcompliment worden aangevraagd.

De aanvraag

Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tussen 1 april en 1 september 2023. Je vult je gegevens in op het daarvoor bestemde formulier. Het registratieformulier ‘Mantelzorgondersteuning’ vind je op de website van WelzijnWonenPlus . De consulent van WelzijnWonenPlus ontvangt alle aanvragen en toetst of de aanvraag klopt. Aan het eind van dit jaar ontvang je van de gemeente je mantelzorgcompliment.

Meer informatie

  • Website gemeente Wormerland.
  • Voor vragen of hulp bij het invullen van het formulier kun je terecht bij WelzijnWonenPlus Wormerland, Faunastraat 68 in Wormer. Je kunt maandag t/m vrijdag bellen tussen 09.30 - 12.00 op 075-6419668. Of kom langs bij het servicepunt in De Omslag, Faunastraat 68 in Wormer.