WORMER - Woningcorporatie Parteon en gemeente Wormerland hebben op maandag 18 maart de realisatieovereenkomst ondertekend voor 29 flexwoningen aan De Kleine Braak in Wormer. De flexwoningen zijn voor jongeren en inwoners uit de gemeente Wormerland die al lang wachten op een betaalbare woning. Ook zijn enkele woningen bedoeld voor statushouders. De woningen worden nog dit jaar geplaatst. Ze vormen samen met de modulaire woningen voor de Oekraïense vluchtelingen een eenheid.


In opdracht van gemeente Wormerland zal Woningcorporatie Parteon samen met haar partners Heddes en Ursem Modulaire Bouw 29 studio’s en driekamerappartementen plaatsen. Dit project maakt deel uit van samenwerkingsverband NH Bouwstroom. Wethouder Rolf van Wanrooij is blij met het project: “

We hebben een grote woningbouwopgave in Wormerland. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning. Het is fijn dat er niet alleen reguliere woningbouwprojecten zijn, maar ook projecten zoals deze. Omdat de flexwoningen nog dit jaar geplaatst worden, kunnen we starters en spoedzoekers uit Wormerland die al langer op een betaalbare woning wachten, sneller helpen. Dat is hard nodig.”

Vanuit NH Bouwstroom werken Parteon en haar partners hard om woningen te realiseren die er sneller staan, duurzaam zijn én een mooie uitstraling hebben. RU+PA architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het oog wil immers ook wat. Sneller én beter betaalbare woningen bouwen kan alleen door de krachten te bundelen van woningcorporaties, bouwers en gemeenten.

Bedoeld voor onder andere starters

Op de Kleine Braak in Wormer komen tien studio’s van circa 30 vierkante meter en negentien driekamerwoningen van circa 49 vierkante meter. De woningen zijn bedoeld voor starters uit Wormerland, of mensen die binding hebben met Wormerland die met spoed een woning nodig hebben. Ook worden enkele woningen aangeboden aan statushouders. De woningen die we plaatsen staan in principe voor tien jaar op hun locatie in Wormer, maar zijn zo gemaakt dat ze veel langer bewoond kunnen worden op een volgende locatie.

Directeur-bestuurder Monique Kwaak van Parteon:

“We zijn blij dat we op deze manier relatief snel 29 woningen kunnen toevoegen in Wormer. Bij de toewijzing richten we ons op mensen uit Wormerland waarbij we zoeken naar een goede mix van bewoners. Dus niet alleen de (jonge) starter maakt kans, ook de recent gescheiden ouder die met spoed op zoek is naar een woning. Wie interesse heeft doet er slim aan om zich in te schrijven via de website van Parteon . We moeten overigens nog wel beslissen hoe we de woningen gaan toewijzen.”

Wat zijn de vervolgstappen?

De beoogde planning is dat de modulaire woningen vanaf medio 2024 worden geplaatst en afgebouwd, om eind 2024 te gereed zijn. De woningen zullen maximaal tot eind 2033 beschikbaar zijn op deze locatie, vanwege de tijdelijke ontheffing van de Kleine Braak.