WORMER - Ontmoetingscentrum Westertil in de Kemphaanstraat in Wormer blijft in 2023 open. Dit heeft de gemeenteraad van Wormerland besloten. Scwo, het sociaal cultureel centrum Wormerland, wordt beheerder en organiseert al sinds januari diverse activiteiten in Westertil. Ruimere openingstijden en meer activiteiten moeten het aantal bezoekers doen toenemen. Gemeente en Scwo evalueren na de zomer hoe het gaat. Bij een voldoende resultaat krijgen alle tijdelijke oplossingen een meer blijvend karakter.

“We zien dat de behoefte aan ontmoeting en samen dingen doen toeneemt, aldus wethouder Ossendorp. En de doorstart van Westertil is een gouden kans om daar een antwoord op te geven. Scwo is een prima organisatie om dit onder haar hoede te hebben. Ik hoop van harte dat meer activiteiten hun plek gaan vinden in Westertil en dat veel nieuwe deelnemers zich melden, zodat deze ontmoetingsplek open kan blijven. Ik moedig initiatiefnemers en toekomstige deelnemers dan ook aan om contact te zoeken met Scwo. Samen zorgen we voor een prachtige invulling van het ontmoetingscentrum”.

Al volop activiteiten


“We zijn heel blij met de vrijwilligers die zich al hebben gemeld, vult Harry Jonker, manager bij Scwo, aan. Zij willen graag gastvrouw of gastheer zijn bij Westertil en meedenken over de activiteiten die we gaan aanbieden. Er staan al een aantal zaken op stapel. Op 28 februari organiseren we een (al bijna uitverkochte) High Tea. Vanaf 1 maart nemen we de buurtboekenkast weer in gebruik. Verder starten we in maart met een koffie inloop en er zijn plannen voor een lunch café. De vaste activiteiten staan natuurlijk ook op de agenda. Op dinsdagmiddag sjoelen, donderdagochtend koersbal en vrijdagmiddag biljarten.”

Gezocht: vrijwilligers

Scwo wil graag nieuwe activiteiten toevoegen aan het programma van Westertil. Als u ideeën heeft of u wilt graag helpen om van Westertil weer een gezellig en bruisend centrum te maken, dan kunt u contact met hen opnemen via 075-6423247. U kunt vragen naar Lonneke van Soest.