WORMER/ASSENDELFT - Wethouder Tjeerd Pietersma heeft Voedselbank Zaanstreek, namens de gemeente Wormerland, een cheque van 5.000 euro overhandigd op dinsdag 23 mei. 'Het is fantastisch om te zien dat de honderdzeventig vrijwilligers Voedselbank Zaanstreek runnen als een goedlopend bedrijf, om anderen te helpen. Deze toewijding verdient respect en vandaag een schenking', aldus wethouder Pietersma.


Hulp in tijden van tegenslag

Het liefst word je nooit ziek en hoef je nooit naar een ziekenhuis. Het liefst heb je voldoende geld om goed te kunnen leven. Maar het kan soms tegenzitten. En dan heb je ineens te weinig geld voor de boodschappen. Misschien ben je je partner verloren, heb je geen werk meer of je hebt schulden doordat je verkeerde keuzes hebt gemaakt. Je kunt dan een beroep doen op de voedselbank. Voorzitter Voedselbank Zaanstreek Hans Brinkhuis: 'We zijn dankbaar voor iedereen die aan de voedselbank doneert; inwoners en bedrijven. En we vinden het fijn om te merken dat ook een gemeente met ons schouder aan schouder gaat staan. We ontwikkelen ons nog steeds. Zo helpen mensen ons enorm door online boodschappen te doneren via onze webshop. Daar zijn we dankbaar voor!'

Je kunt de voedselbank steunen door:

Stijgende prijzen

Steeds meer huishoudens hebben geldproblemen. Zij hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen door de steeds hogere kosten van het dagelijkse levensonderhoud. Die kostenstijging maakt huishoudens armer. Voor een euro krijg je steeds minder, je kunt minder kopen en het is steeds lastiger om het huishoudboekje kloppend te krijgen.

Foto: v.l.n.r Wilma Vloon (Voedselbank), wethouder Tjeerd Pietersma en Hans Brinkhuis (Voedselbank)