WORMER - Om inwoners van Wormerland te helpen met energie besparen, zoekt gemeente Wormerland vrijwilligers. De gemeente leidt deze vrijwilligers op tot energiecoach. De werving is donderdag 10 maart van start gegaan. In het stookseizoen van oktober tot mei gaan de coaches langs bij dorpsgenoten die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het verlagen van hun energierekening. Als coach kom je bij de mensen thuis en geef je advies en tips. Eventueel help je bij het aanbrengen van de gratis producten uit de energietoolbox die je meeneemt tijdens het bezoek. Energiecoaches kunnen een huishouden zo tientjes per maand op de energierekening helpen besparen.

Want ook al wordt het warmer: je kunt je nu al voorbereiden op de volgende winter!

Wethouder duurzaamheid Harold Halewijn: ‘Kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips en radiatorfolie kunnen tocht en kou voorkomen. Andere energiebesparende maatregelen, zoals LED-lampen of een waterbesparende douchekop, leveren milieuwinst op. Daarnaast kan het tientjes schelen op de maandelijkse energierekening. We vinden het belangrijk om deze kennis te delen met de inwoners van Wormerland. Met name met de inwoners die deze kostenbesparing hard nodig hebben. Ik ben daarom erg enthousiast over de energiecoach aanpak! Wormerlanders die dorpsgenoten helpen besparen.’

Training van ervaren energieadviseur
De training tot energiecoach krijg je van een ervaren energieadviseur. Tijdens de training leer je alle tips om energie te besparen. Maar je leert ook hoe je de producten uit de energietoolbox op een goede manier aanbrengt. Alle huishoudens die deelnemen, krijgen deze toolbox met energiebesparende producten gratis bij een huisbezoek. De training neemt 2 avonden in beslag.

Wat ga je doen?
- Een training tot energiecoach staat als eerste op de planning.
- Daarna ga je bij mensen thuis langs. Je geeft hen tips en advies om energie te leren besparen.
- Eventueel breng je gratis producten uit de energietoolbox aan.

Wie zoeken wij?
- Je bent inwoner van Wormerland.
- In het stookseizoen (tussen 1 oktober en 1 mei) ben je 6-8 uur in de maand beschikbaar. Dit zijn 2 à 3 huisbezoeken.
- Je hebt affiniteit met energie besparen en duurzaamheid.
- Je bent communicatief en sociaalvaardig.

Wat levert het je op?
- Je kunt maatschappelijk écht iets bijdragen in je eigen dorp.
- Contact met mede-inwoners en het team van energiecoaches.
- We leiden je op tot energiecoach.
- Je breidt je kennis over duurzaamheid uit.

Hoe meld ik me aan?
Heb je interesse om energiecoach te worden? Meld je dan aan op de website van de gemeente. Scan hiervoor de QR-code met de camera van je mobiele telefoon. De training gaat van start zodra we voldoende vrijwilligers hebben gevonden. We houden je hiervan op de hoogte.

Bezoek energiecoach
Wil je graag dat er binnenkort een energiecoach bij je langs komt? Houd dan de website van gemeente Wormerland goed in de gaten. Of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief via https://bit.ly/3C21K3r.