WORMERLAND - Woensdag 8 september heeft burgemeester Judith Michel twee Gemeentelijke Oorkondes uitgereikt aan het echtpaar Louw, tijdens de aftrap van het 100e jubileumjaar van dorpsvereniging Nova Vita.

Een halve eeuw lid

Mevrouw (Aukje) Louw is al sinds 1987 lid van dorpsvereniging Nova Vita. Ze heeft in de afgelopen jaren diverse functies bekleed binnen de dorpsvereniging en is bij ieder evenement van Nova Vita betrokken. Aukje helpt altijd actief mee bij de organisatie vooraf en bij het verrichten van hand- en spandiensten. Ook verzorgt zij vaak de catering.

Meneer (Maarten) Louw werd lid in 1971 en is dit jaar precies een halve eeuw actief voor Nova Vita. Leuk detail: Maartens vader en opa waren de eerste 50 jaar, na de oprichting in 1921, betrokken bij de vereniging.

Ook Maarten Louw heeft diverse functies bekleed bij Nova Vita. Zo heeft hij meegebouwd aan de kinderdraaimolen en verzorgt en onderhoudt hij de Nova Vita tent met oud-Hollandse spelletjes. Als dank voor deze laatste onderdelen is de kegelbaan na de renovatie omgedoopt tot de ‘Maarten Louw Kegelbaan’. Burgemeester Judith Michel;” Het is heel bijzonder als een vereniging 100 jaar bestaat. Een vereniging kan alleen zo lang bestaan als er enthousiaste vrijwilligers zijn die zich met hart en ziel inzetten. En dat is precies wie Aukje en Maarten zijn en wat zij doen. Als burgemeester ben ik er trots op dat er meerdere van dit soort bevlogen vrijwilligers in onze gemeente wonen”.

Jubileumbord
Na de uitreiking van de Oorkondes onthulde de burgemeester het speciale jubileumbord dat gemaakt is voor het 100e jubileumjaar van Nova Vita.Feestvereniging Nova Vita is opgericht in café “Het wapen van Knollendam” op 8 september 1921.De reden voor oprichting van de Feestvereniging Nova Vita was het besluit van de gemeente dat er 1920 geen kermis georganiseerd mocht worden in Oostknollendam. Nova Vita werd opgericht om het besluit van de gemeente te omzeilen door de kermis uit te drukken met het woord: “Volksfeest”. De vereniging zet zich in voor het behoud van de saamhorigheid en gezelligheid in het dorp.

Het jubileum is noodgedwongen een jaar uitgesteld, maar Nova Vita hoopt dat de komende tijd de activiteiten en festiviteiten weer kunnen plaatsvinden, veilig, gezellig en samen