WIJDEWORMER - Vandaag was een extra feestelijke dag voor de heer Gans uit Wijdewormer. Op zijn verjaardag kwam burgemeester Michel langs om hem de gemeentelijke oorkonde met bijbehorend lepelaartje uit te reiken. De heer Gans is iemand met passie voor de historie, het heden en de toekomst van Wijdewormer. Hij is van grote betekenis voor de gemeenschap. Het college van de gemeente Wormerland heeft hem daarom de gemeentelijke oorkonde toegekend.


Stichting Cultuurhistorie Wijdewormer

De heer Gans is ruim 20 jaar vrijwilliger en 12 jaar enthousiast bestuurslid van Stichting Cultuurhistorie Wijdewormer. Hij heeft zich hiervoor op meerdere fronten ingezet, zoals de organisatie van de expositie van de bekende Meester Parlevliet collectie en het realiseren van het behoud van meerdere historische weidemolens in de Neckerpolder. De heer Gans wordt polderhistoricus genoemd omdat hij graag presentaties geeft over de polder. Verder helpt hij bij het uitzoeken van familiestambomen van dorpsgenoten. Ook bewaart hij veel archieven van opgeheven verenigingen uit Wijdewormer.

Wijde Wormer Journaal

Namens de Stichting Cultuurhistorie Wijdewormer schrijft de heer Gans regelmatig stukjes in het huis-aan-huis blad Wijde Wormer Journaal. Vanaf 2016 brengt hij deze krant ook zelf rond.

Overige activiteiten

Iedere vereniging of instantie uit Wijdewormer kan een beroep doen op de heer Gans. Hij levert bijvoorbeeld materialen of verricht timmerwerkzaamheden.

Daarnaast was de heer Gans, samen met zijn vrouw, een aantal jaren lid van de Contact Commissie Wijdewormer.