WORMER - Gemeente Wormerland doet mee met de ‘Week van het geld’ van 28 maart t/m 1 april 2022. Voor de gemeente en de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) een goed moment om mensen te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met geld om te gaan. Én dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt. Voor mensen die krap bij kas zitten. Maar ook voor mensen die voldoende geld hebben en financieel orde op zaken willen stellen. Op maandag 28 maart staan wij tussen 13.00 en 17.00 uur met onze geldmarktkraam op het parkeerterrein tegenover de Vomar in Wormer. Kom gerust langs voor een goed advies én een gratis kop lekkere koffie.

Vroegsignalering en preventie

Gemeente Wormerland wil graag voorkomen dat mensen schulden krijgen. En in een zo vroeg mogelijk stadium signaleren of mensen schulden hebben. Dit voorkomt dat schulden onnodig oplopen. Met deze geldmarkt wil de gemeente, samen met de SMD, mensen informeren over de manieren die er zijn om hen financieel te ondersteunen. Door de gesprekken krijgen medewerkers van de gemeente en de SMD meer zicht op welke ondersteuning mensen nodig hebben. Zij kunnen hier hun dienstverlening op aanpassen.

Grip op geld-map

Bij de kraam van de geldmarkt kunnen mensen gratis de ‘Grip op geld-map’ ophalen voor het op orde krijgen van hun thuisadministratie. Verder ligt er voldoende informatie over o.a. 18+ en financiën, geldzaken en uit elkaar gaan, welke hulp er is bij schulden, de Kledingbank en de Voedselbank.

Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen.