WORMERLAND - Burgemeester Tange gaat genieten van zijn pensioen en zal het stokje overdragen aan Judith Michel-de Jong. Zij zal op 14 april geïnstalleerd worden als nieuwe burgemeester van Wormerland. Wat normaliter een feest is, zal nu door de omstandigheden klein en noodzakelijk zijn.


Michel-de Jong is niet de eerste burgemeester die het feestelijke gedeelte moet missen. Eerder deze maand is waarnemend burgemeester van Waterland Klaas Sikko (Sicko) Heldoorn geïnstalleerd in het het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem. Dat de burgmeester de feestelijkheden en kennismaking mist, is volgens de woordvoerder van de gemeente Waterland jammer, maar ze laat ons weten dat ze het gaan inhalen wanneer dat weer mogelijk is.

Bij de installatie zal Michel-de Jong een eed of gelofte afleggen in het provinciehuis. Dit moment is zonder genodigden, dus ook de gemeenteraad van Wormerland zal hier niet aanwezig zijn. Als Michel-de Jong is geïnstalleerd mag zij beginnen aan de werkzaamheden die zij als burgemeester zal uitvoeren.