WORMER - Op vrijdag 21 juli 2023 hebben ijs- en jeu de boulesvereniging Nova Zembla, T.C. Eendragt, L.T.C. De Poelstars, T.V. De Spatter en gemeente Wormerland een intentieovereenkomst ondertekend om hun samenwerking rond de verduurzaming van de sportaccommodaties te formaliseren.

De verenigingen en de gemeente zijn al langere tijd met elkaar in gesprek. Met het tekenen van de intentieovereenkomst worden concrete afspraken vastgelegd en de intentie om samen te werken bekrachtigd.

Momenteel loopt het onderzoek naar onder andere de financiële haalbaarheid, de technische mogelijkheden en de ruimtelijke procedures met betrekking tot het project ‘verduurzaming sportaccommodaties’, waar deze intentieovereenkomst deel van uitmaakt. Naar verwachting worden de uitkomsten van dit onderzoek na het zomerreces aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Wethouder Schalkwijk: ‘Deze overeenkomst is een grote stap voorwaarts. Het is fantastisch dat de ijs- en jeu de boulesvereniging en de drie tennisverenigingen samen deze stap willen zetten. Met de intentieovereenkomst laten wij gezamenlijk zien dat we schouder aan schouder staan bij het realiseren van dit project. Hoewel het nu nog niet duidelijk is voor welk scenario de gemeenteraad zal kiezen, ben ik blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt.”

Alle partijen kijken uit naar een volgende stap binnen deze samenwerking.