WORMER - Afgelopen zaterdag ontving de korfbalvereniging Groen-Geel uit Wormer de Koninklijke Erepenning. Een eeuw van verbondenheid en sportieve passie werd bekroond met deze prestigieuze erkenning. Burgemeester Judith Michel overhandigde de zilveren penning en bijbehorende oorkonde aan Rick de Wit, de voorzitter van de sportvereniging.

De ongeveer 250 aanwezigen, dachten dat ze alleen kwamen voor een cabaretvoorstelling ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging. Maar, eerst beklom burgemeester Michel het podium om iedereen toe te spreken en de zilveren penning met de beeltenis van koning Willem-Alexander uit te reiken.

Burgemeester Michel: ”Groen-Geel is een bijzondere vereniging die al een volledige eeuw lang inwoners met elkaar verbindt. Deze Koninklijke Erepenning, is dan ook de kroon op het werk voor de grote bijdrage die de vereniging levert aan de gemeenschap van Wormerland.”

Groen-Geel, meer dan alleen sportieve successen
Korfbalvereniging Groen-Geel, dat bij de oprichting in 1923 nog W.K.V. (Wormer Korfbal Vereniging) heette, heeft door de jaren heen sportieve successen behaald op hoog speelniveau. Maar de vereniging heeft ook een sterke focus op breedtesport waarbij iedereen welkom is. Het groen/geel gekleurde team streeft ernaar haar positie te behouden en te verstevigen door talentvolle spelers volop kansen te bieden om zich verder te ontwikkelen.

De korfbalvereniging Groen-Geel heeft ook ontelbare evenementen georganiseerd, variërend van jeugdtoernooien tot inzamelingsacties voor het goede doel. De vereniging opent haar complex voor lokale initiatieven en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het beschikbaar stellen van het gebouw als stemlokaal tijdens verkiezingen.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen een vereniging, stichting of instelling die minimaal 50 jaar bestaat kan een Koninklijke Erepenning krijgen.

Voor meer info over deze bijzondere onderscheiding: https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/onderscheidingen/koninklijke-erepenning