WORMERLAND - Op donderdag 26 mei reikte burgemeester Judith Michel een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer George Zwart uit Oostknollendam. De heer Zwart is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na afloop van de festiviteiten rond het 90-jarig jubileum van VV Knollendam nam de club afscheid van haar voorzitter, George Zwart.

Ook burgemeester Judith Michel was hierbij aanwezig en zij overhandigde de club een cheque ter waarde van € 100,- ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum. Wat de heer Zwart niet wist was dat de burgemeester ook op het complex aanwezig was om hem een Koninklijke onderscheiding uit te reiken.

Deze onderscheiding ontving de heer Zwart vanwege zijn inzet voor VV Knollendam. Vanaf 1998 zat hij in het bestuur van de vereniging, waarvan de laatste 15 jaar als voorzitter. Hij was betrokken bij de aanleg van het kunstgrasveld, kocht de kantineproducten in, wierf sponsoren en was mede organisator van de jubileumfeesten.

Tijdens het voetbalseizoen was hij zo goed als iedere donderdagavond en op zondagen aanwezig op de club. Sinds 1999 is hij de vaste licht- en geluidsman van Toneelvereniging Eensgezindheid. Weken voor de uitvoering is hij bij de repetities aanwezig om ervoor te zorgen dat alle spelers tijdens de uitvoering goed zichtbaar en verstaanbaar op het podium staan.

Voor basisschool Weremere Oostknollendam verzorgde hij licht en geluid bij de jaarlijkse eindejaars- en kerstmusicals. Dit deed hij vanaf 1995 tot de school in 2016 de deuren sloot. Ook Dorpsvereniging Nova Vita had aan hem een gouden kracht. Sinds 1990 zorgt hij, samen met andere vrijwilligers voor de op- en afbouw van de kermis. Trots pronkstuk van dit evenement is de kinderdraaimolen die hij samen met anderen heeft gemaakt en waarvoor hij zijn werkplaats beschikbaar stelde.

Tijdens de kermis is de heer Zwart de vaste speaker tijdens de spellen en playbackshows en ook de voordrachten in het Dorpshuis worden op kerstavond door hem aangekondigd. Meneer Zwart, van harte gefeliciteerd, u heeft deze Koninklijke onderscheiding verdiend!