WORMER - Op vrijdag 26 april reikt burgemeester Judith Michel een lintje uit aan de heer R. Nadort en de heer F. Middelburg. Beide heren worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Greep uit de vrijwillige activiteiten van de heer Ron Nadort:

Apostolisch Genootschap in Zaandijk

De heer Nadort is vanaf 1998 vrijwilliger bij het Apostolisch Genootschap in Zaandijk. Hij is beheerder van het kerkgebouw, houdt zich bezig met de verduurzaming, schoonmaak en het groenonderhoud. Ook is de heer Nadort al vele jaren actief in het jeugdwerk en is hij een buddy voor veel jongeren.

Sint Michael College in Zaandam

Tijdens de schoolgaande periode van zijn kinderen heeft de heer Nadort zich vele jaren als vrijwilliger ingezet bij het Sint Michael College in Zaandam. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij schoolreizen.

De heer Nadort begeleidt sinds 2015 leerlingen die deelnemen aan het technasium onderwijs bij het SMC. Het technasium is een opleiding, waarbij leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen volgen. Tijdens de projecten stemt hij de voortgang met de leerlingen af. De heer Nadort is een vast aanspreekpunt voor de vele projecten en een technische vraagbaak.

Zwerfafval

De heer Nadort zet zich sinds 2016 in tegen het zwerfafval. Met zijn speciaal voor dit doel aangepaste fiets, raapt hij wekelijks vele uren zwerfafval in Wormerland en omgeving. De heer Nadort organiseert en begeleidt ook speciale opruimdagen van zwerfvuil in samenwerking met onder andere de gemeente en bewonersinitiatief 'Duurzaam Wormerland'.

Zorg

De heer Nadort biedt ook ondersteuning en hulp aan een uit Oekraïne gevlucht gezin.

Inter Gemeentelijk overleg Openbare Verlichting

In 2017 heeft de Nadort het speldje van IGOV ontvangen ( https://igov.nl/nieuws-openbaar/1720-igov-speldje-voor-ron-nadort-en-kees-opdam)

Greep uit de vrijwillige activiteiten van de heer Fred Middelburg:

Le Champion

De heer Middelburg is vanaf 1980

vrijwilliger bij vereniging Le Champion (16.000 leden).

Hij organiseert fietstochten en bedenkt en zet nieuwe fietsroutes uit,

waaronder de Omloop van Zandvoort, de Ronde van Noord-Holland, de

Ronde van de Stelling van Amsterdam, de Ronde van de Westfriese Omringdijk en de Dam tot Dam FietsClassic.

Avondtochtencommissie bij Le Champion

Als lid van de Avondtochtencommissie organiseerde hij ongeveer 6 jaar lang korte fietstochten in de

zomer vanuit meerdere standplaatsen voor met name ouderen, maar ook avondtoertochten en een avondvierdaagse.

Veldrittencommissie

Zo’n 8 jaar organiseerde de heer Middelburg veldritten, als lid van de Veldrittencommissie. In dezecommissie vertegenwoordigde hij ook Le Champion bij het overleg met diverse andere verenigingen over de veldtoertochtenkalender.

Diverse activiteiten

Ook was de heer Middelburg medeorganisator van de Strandrace Egmond-Pier-Egmond

Cycle Tour Amsterdam (2016-2019) en de Bauke Mollematocht (2016-2018).

In 2001 werd de heer Middelburg lid van de commissie binnenlandse fietsactiviteiten

die zich voornamelijk bezighield met het organiseren van kleinschalige fietsevenementen. Deze commissie is inmiddels overgegaan in de Werkgroep Fietsen, waarvan hij sinds 2010 voorzitter is.

Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de uitvoering van onder andere verenigingsevenementen, zoals de 7-Dorpentocht, de Duinentocht, de Kastelentocht, de Noorder IJ- en Zeedijktoer en de Markertoer.

Fietscompetitie

Sinds 2003 is de heer Middelburg medeorganisator van de fietscompetitie, de jaarlijkse competitie voor de leden. Hij houdt de afgelegde afstanden bij en organiseert de prijsuitreiking.

Lid van verdienste Le Champion

In 2015 is hij benoemd tot lid van verdienste.

Ook is de heer Middelburg jarenlang penningmeester geweest van winkeliersvereniging Aktief.