WORMER - Een feestelijke lintjesregen is dit jaar uiteraard niet mogelijk. In plaats daarvan kreeg mevrouw Catharina van Kleef-Conijn vrijdag bloemen van de kersverse burgemeester van Wormerland, Judith Michel. Zij ging bij mevrouw Van Kleef langs om het goede nieuws persoonlijk te vertellen, maar bleef uiteraard op gepaste afstand buiten staan.


Koning Willem-Alexander heeft mevrouw Van Kleef benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. ‘Het opspelden van de onderscheiding te midden van familie en vrienden volgt later dit jaar. Landelijk wordt hier nog een nadere datum voor bepaald, maar ik wil toch even stilstaan bij dit bijzondere moment’, zegt burgemeester Michel. ‘Mevrouw Van Kleef heeft veel voor de gemeenschap betekend, deze dag mag niet ongemerkt voorbijgaan. Natuurlijk gaan we mevrouw later dit jaar in het zonnetje zetten, maar ik wil haar nu alvast persoonlijk feliciteren met de welverdiende onderscheiding.’

Mevrouw Van Kleef-Conijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar activiteiten voor onder andere de Maria Magdalena Parochie, de Egmond mountainbike strandrace, de Ronde van Noord-Holland, voetbalvereniging WSV ‘30, de Maag Lever Darmstichting en de Hersenstichting. Ook is zij vanaf de oprichting van ‘Wormerland geeft om...’ betrokken en actief en heeft zij haar buren bijgestaan in moeilijke tijden.