WORMER - Het maatschappelijke diensttijdprogramma voor jongeren, Local Heroes, komt naar Wormerland. Een nieuwe groep start na de zomervakantie. Na een succesvolle eerste periode in de Zaanstreek heeft wethouder Kees van Waaijen 16 februari een convenant ondertekend voor verdere samenwerking. “Geweldig dat Wormerland nu haar eigen, lokale editie van Local Heroes krijgt! Local Heroes biedt jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Iets te doen voor hun omgeving. Voor anderen. Ik nodig de jongeren dan ook van harte uit om mee te doen en deze ontdekkingsreis aan te gaan” aldus een enthousiaste Van Waaijen.

Door mee te doen aan Local Heroes kunnen jongeren hun talenten en interesses ontdekken. De afgelopen 2 jaar hebben in de Zaanstreek 141 jongeren verdeeld over 12 groepen deelgenomen aan dit programma. Ze geven bijvoorbeeld taalles aan statushouders, maken hygiënepakketjes voor daklozen of organiseren een activiteit voor de buurt.

Wat is Local Heroes?
Local Heroes is een programma voor jongeren van 14 t/m 27 jaar in de gemeenten Wormerland, Oostzaan en Zaanstad. Het programma is bedoeld voor jongeren die niet goed weten hoe ze verder moeten. En die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een passende invulling voor een tussenjaar. Jongeren ontwikkelen in zes maanden tijd (20 uur per week) hun talenten en zetten die in om anderen te helpen. Ze krijgen, naast persoonlijke begeleiding, ook interessante trainingen en workshops waar ze hun leven lang iets aan hebben. Aan het einde van het programma krijgen ze een officieel certificaat.

Hoe meld ik me aan voor Local Heroes?
Heb je interesse? Dan kun je je aanmelden via: https://localheroes-mdt.nl Of appen naar 06-40038281 (Nynke Coenraads).