WORMERLAND - Donderdag 9 februari van 13.00-15.00 uur, staat het Mobiel Media Lab van de politie op het evenemententerrein tegenover het gemeentehuis in Wormerland.

Wijk- en jeugdagenten geven tips en informatie over bijvoorbeeld digitale veiligheid en babbeltrucs. Maar je kunt ook langskomen om andere onderwerpen te bespreken, kennis te maken met de wijkagent of gewoon om te kijken hoe zo’n Mobiel Media Lab er nu precies uitziet.

Burgemeester Michel: “Ook in Wormerland zien we helaas dat steeds meer inwoners slachtoffer worden van phishing en babbeltrucs. (Cyber)criminelen weten steeds iets nieuws te verzinnen om mensen op te lichten. Met de juiste tips en informatie kunnen we ons beter beschermen tegen online oplichting.”

Wat is het Mobiel Media Lab?
Het Mobiel Media Lab is een truck die is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. De truck wordt onder andere ingezet voor publiekscontacten op evenementen en voor meet and greets met lokale politieteams en wijkbewoners. Maar ook als er een ernstig delict moet worden opgelost.

Voorlichting scholen
In de ochtend krijgen leerlingen van basisscholen De Harpoen en De Eigenwijs voorlichting van de wijk- en jeugd agenten in het Mobiel Media Lab. Onder andere over hoe de kinderen online gevaar kunnen herkennen en zich daartegen kunnen beschermen.