WORMER - Vorige week besloot het College van Wormerland om de plaatsing van de woonunits aan de Poelweg in Wormer tijdelijk stil te leggen. Dit besluit volgde naar aanleiding van een handhavingsverzoek, dat is ingediend bij Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Afgelopen week heeft de gemeente de informatie die de Omgevingsdienst had opgevraagd om het handhavingsverzoek te kunnen beoordelen aangeleverd. Daarnaast heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de Omgevingsdienst en diverse experts en zijn er nadere berekeningen uitgevoerd.

Op basis van de gevoerde gesprekken en de uitkomst van de berekeningen heeft het College het vertrouwen dat de gemeente voldoet aan de regelgeving, dan wel dat legalisatie in het verschiet ligt.

Dat is de reden dat het College vandaag het besluit heeft genomen de werkzaamheden aan de Poelweg te hervatten. Op woensdag 5 april wordt gestart met het plaatsen van het restant van de woonunits. Daarna volgen de werkzaamheden met betrekking tot het aansluiten van de units. Met het plaatsen van de woonunits realiseert gemeente Wormerland opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne.