WORMER - Vandaag, 2 augustus, tijdens de officiële Pride week, nam locoburgemeester Rolf van Wanrooij het regenboogbankje bij de Torenerf in Wormer officieel in gebruik.

Karin Latupeirissa, hoofd activiteitenbegeleiding en coördinator vrijwilligers bij de Zorgcirkel, was de initiatiefnemer voor de regenboogbank. In haar aanvraag aan de gemeente schreef zij dat Torenerf al een jaar kan zeggen dat zij het certificaat Roze Loper hebben gekregen en behouden. Karin: ‘Vol trots laten wij ook het hele jaar door de regenboogvlag wapperen. Kleur is belangrijk voor het weergeven van identiteit en belangrijk als communicatiemiddel. Zo willen we dat ook naar buiten brengen en gezamenlijk delen.’

Karin vroeg aan de gemeente om gezamenlijk meer zichtbaarheid te geven aan de LHBTI gemeenschap, zodat een ieder zich veilig en thuis kan voelen binnen Torenerf én in de openbare ruimte. De zichtbaarheid op straat mag groter worden en een regenboogbankje zou hierin een mooie uiting zijn. Ook gemeente Wormerland ziet graag dat alle inwoners zichzelf mogen en kunnen zijn en zag deze aanvraag als een warm en liefdevol initiatief. In samenwerking met de gemeente is de regenboogbank geplaatst aan het plantsoen bij Torenerf.

Mooie opening regenboogbankje
De opening van het regenboogbankje was een gezellige, drukke bijeenkomst. Er waren zoveel mensen waren dat de bank als snel vol was en de mensen erom heen mochten staan. Het is een fijn idee dat zoveel mensen dit initiatief een warm hart toedragen.

Locoburgemeester Rolf van Wanrooij: ‘Laat dit bankje een ontmoetingsplek worden waar mooie gesprekken kunnen plaatsvinden en laat de regenboogkleuren een symbool zijn voor de acceptatie van en voor elkaar.’ Hier werd enthousiast op gereageerd. Ook mevrouw Boers, dame in het witte T-shirt, wilde graag het woord, waarin zij mensen welkom heette, hen bedankte voor hun aanwezigheid en het belang naar voren bracht voor een veilige en prettige woon- en leefomgeving voor iedereen. Hier werd met applaus op gereageerd. Hopelijk zal deze bank zorgen voor een fijne plek om te kletsen en simpelweg te mogen zijn.

Medewerker welzijn Sanne Schipper: ‘Het is belangrijk dat een ieder zichzelf prettig voelt, dat anders zijn gevierd mag worden en dat we elkaar met vriendelijkheid en respect behandelen. De Roze Loper is een mooi project dat hier bij Torenerf een goede bijdrage heeft geleverd. Hier mogen mensen zichzelf zijn.’