WORMER - Afgelopen zaterdag heeft wethouder Ossendorp een bijzondere broedplaats geopend. Hij liet zich inspireren door de kunstzinnige omgeving. Hij knipte geen gebruikelijk lintje door, maar hakte in stijl een stuk hout met een bijl in tweeën.


‘We zien hier iets heel bijzonders. Dit is de eerste expositie van fotograaf David de Lange. Hij speelt met de grens tussen vastleggen en creëren. Dat is een belangrijke functie van kunst: het laat je nadenken over wat je ziet. In zijn project ‘1000 zelfportretten’ onderzocht David hoe hij zichzelf op verschillende manieren kon vastleggen en maakte hij veel foto’s in de Zaanstreek. De feestelijke opening van deze expositie is ook meteen de opening van een creatieve broedplaats. Deze ruimte wordt een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en fotografen. Daarom is hier naast het werk van initiatiefnemer David de Lange uit Wormer ook kunst van andere Zaanse kunstenaars te zien, zoals Teppo Korte, Mike de Vos, Marga Hessels en Leon van Wijk. Ik wil David in elk geval hartelijk danken voor deze nieuwe, unieke broedplaats in Wormer, en wens hem en alle andere kunstenaars heel veel succes en inspiratie toe.’

Verbindende broedplaats

Fotograaf De Lange wil in zijn ruimte samen met andere kunstenaars optrekken en mooie projecten laten ontstaan.

In zijn broedplaats staat verbinding daarom centraal. Kunstenaars en fotografen kunnen elkaar op deze unieke broedplaats in Wormer ontmoeten en inspireren.

Expositie

Kom kijken bij de broedplaats en bewonder het eerste, unieke project van David de Lange. David heeft samen met Zaanse stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch een door social media geïnspireerd werk gemaakt, dat te ervaren is in beeld, geluid en tekst.

De expositie is tot en met 5 mei te zien op Schansstraat 1 in Wormer. Bekijk meer van de fotograaf op daviddelange.com/