WORMER - De woonunits aan De Kleine Braak (naast de Poelweg) in Wormer zijn vandaag opgeleverd door Ursem Modulaire Bouw B.V.. De sleutels van de woningen zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan burgemeester Judith Michel-de Jong en wethouders Rolf van Wanrooij en Jeroen Schalkwijk van gemeente Wormerland. De afgelopen maanden zijn 32 woonunits (=21 woningen) geleverd en afgemonteerd. Ook zijn de units voorzien van stroom, water, verwarming, riool en internet. De units zijn na maanden van voorbereiding klaar voor bewoning.


Goede samenwerking

De oplevering van de woonunits in Wormerland betekent dat de derde locatie in Zaanstreek-Waterland gereed is om Oekraïense vluchtelingen langdurig op te kunnen vangen. De woonunits zijn onderdeel van de 312 units die de regio Zaanstreek-Waterland in het voorjaar 2022 gezamenlijk heeft ingekocht voor de opvang van Oekraïners. Na de verkregen toestemming van Provincie Noord-Holland en de financiering van het Rijk kon in december 2022 gestart worden met de voorbelasting van het terrein. Daarna is in vier maanden tijd door Floris Infra, Ursem Modulaire Bouw en Schouten Techniek de locatie bouw- en woonrijp gemaakt. Wethouder Schalkwijk: “De bedrijven hebben laten zien dat in korte tijd veel mogelijk is.” Wethouder Van Wanrooij vult aan: “We zijn tevreden over de samenwerking”.

Een eigen huis

Nu de sleutels van de woningen zijn overhandigd aan de gemeente is het tijd voor de volgende stap in het project. De voorbereiding van de verhuizing van de Oekraïense vluchtelingen is in volle gang. “De mensen verblijven al sinds het begin van de oorlog in Wormerland, bij gastgezinnen of op tijdelijke locaties. Het is nodig om hen zo snel mogelijk een eigen huis te bieden”, aldus burgemeester Michel-de Jong. Vanaf volgende week nemen de Oekraïners hun intrek in de units. Dan krijgen ze elk de sleutel van hun eigen woning.

Kijkmoment woonunits

We kunnen ons voorstellen dat mensen benieuwd zijn hoe de locatie en de woningen er uitzien. Daarom organiseren wij een kijkmoment bij de opvanglocatie op: zaterdag 8 juli van 10.00 tot 11.30 uur.

We stellen twee woonunits open, zodat ook binnen een kijkje genomen kan worden. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om te vertellen over het bouwproces en de ontwikkeling tot woonlocatie.