WORMER - Een nieuwe groep Local Heroes start donderdag 26 januari. Deze keer bij de Poelboerderij in Wormer. Het maatschappelijke diensttijdprogramma geeft jongeren tussen de 14 en 28 jaar de kans hun talenten te ontdekken en in te zetten. ‘Het mooie van Local Heroes vind ik dat jongeren op een positieve manier benaderd worden op hun eigen interesses en mogelijkheden. Zo krijgen ze ruimte om hun identiteit te ontdekken en te laten bloeien. Het is fijn dat dit in een veilige omgeving kan’, aldus wethouder Rick Ossendorp. Er zijn nog een paar plekken over in de groep. Jongeren die willen meedoen, kunnen zich nog tot eind januari 2023 aanmelden.

De afgelopen 3 jaar hebben in de Zaanstreek ongeveer 240 jongeren verdeeld over 18 groepen deelgenomen aan Local Heroes. Het programma is breed opgezet op basis van de ontwikkelbehoeften en interesses van de jongeren. Trainingen die ze volgen, zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en omgaan met groepsdruk. Maar ze doen bijvoorbeeld ook activiteiten zoals een boksclinic van een Nederlands kampioen boksen en een graffiti workshop. Verder bezoeken ze bedrijven om inspiratie op te doen voor later. En om iets te betekenen voor de omgeving delen ze bijvoorbeeld ook verrassingspakketjes uit aan Oekraïense kinderen. Of ze organiseren een activiteit voor de buurt.

Wat is Local Heroes?

Local Heroes is het maatschappelijke diensttijdprogramma voor jongeren uit de Zaanstreek van 14 t/m 27 jaar die op zoek zijn naar nieuwe kansen. Het programma is ontwikkeld vanuit Platform ’t Lokaal waarin de gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad samenwerken met het bedrijfsleven, scholen en tal van maatschappelijke organisaties. Local Heroes biedt een mooie kans voor jongeren om stappen te zetten in hun ontwikkeling. Jongeren die om wat voor reden dan ook ‘het even niet meer weten’. Door mee te doen aan Local Heroes ontdekken ze dat zij het verschil kunnen maken. Ze leren wat ze w

él kunnen, waar hun talenten liggen en waar hun hart sneller van gaat kloppen. Als ze Local Heroes hebben afgerond, krijgen ze een certificaat maatschappelijke diensttijd dat goed staat op hun CV.

Hoe meld ik me aan voor Local Heroes?

Wil jij ook impact maken, jezelf ontwikkelen en een Local Hero worden? Dan kun je je aanmelden via: https://localheroes-mdt.nl.

Of je kunt bellen of appen met Ilse Zonnenberg op: 06-42671965.