WORMER - Op 6 maart 2024 heeft wethouder Rolf van Wanrooij namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wormerland de Green Deal convenant Houtbouw ondertekend.

Het streven van het convenant is dat in 2025 één op de vijf nieuwe woningen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) wordt gebouwd in hout, met als doel CO2-uitstootreductie en een aanzienlijke vermindering van stikstofuitstoot.

Dit doet de gemeente Wormerland niet alleen. Vele tientallen organisaties waaronder gemeenten, provincies, projectontwikkelaars, beleggers, aannemers, woningcorporaties, architecten, houtbouwers, hout producerende partijen, kennisinstellingen, ingenieurs- en adviesbureaus, financiële instellingen en koepelorganisaties zijn de gemeente al voorgegaan.

’’Door het ondertekenen van dit convenant zorgt de gemeente Wormerland ervoor dat onze lokale woningbouw duurzamer, mooier en sneller gaat. Dat is belangrijk, want we hebben niet alleen snel nieuwe woningen nodig, maar willen daarbij ook aandacht besteden aan duurzaam en circulair bouwen. Dit convenant draagt aan beide doelen bij”, aldus wethouder van Rolf van Wanrooij van Wonen.