WORMER - Wormerland is met haar landelijke, groene en waterrijke ligging, op slechts een steenworpafstand van grote toeristische trekpleisters, aantrekkelijk voor recreanten en natuurliefhebbers. De karakteristieke dorpen Jisp, Neck, Wormer en Oost-Knollendam hebben een belangrijke historische en culturele rol gespeeld in de ontwikkeling en groei van het gebied.

Om dit bekender te maken onder een breder publiek en de Zaanstreek als aantrekkelijk alternatief voor Amsterdam op de kaart te zetten, gaan Gemeente Wormerland en Marketing Zaanstreek de komende jaren samenwerken. De twee partijen zetten vrijdag 27 augustus hun handtekening onder deze samenwerking.

Jeroen Schalkwijk, wethouder Wormerland
“Inwoners van Wormerland zijn trots op de rust, de natuur en de ruimte die onze groene dorpse gemeente kenmerkt. We willen dat graag laten zien, met respect voor onze omgeving. Stichting Marketing Zaanstreek is een specialist in de Zaanstreek en ik heb vertrouwen dat deze samenwerking een goede invulling gaat geven aan onze ambities in Wormerland op het gebied van recreatie en toerisme.”

Samenwerken met ruim 30 partners
De twee partijen sloten afgelopen vrijdag 27 augustus een meerjarige overeenkomst. Wormerland is een aantrekkelijke plek om te wonen, te bezoeken of een bedrijf te vestigen. Marketing Zaanstreek maakt zich hard om dit zichtbaar te maken en toeristische projecten van ruim 30 partners met elkaar te verbinden, zodat bezoekers langer in het gebied verblijven.

Lex Kruijver, directeur Marketing Zaanstreek
“Met dit partnership bekrachtigen we onze samenwerking om nog beter in te spelen op de kansen die zich in de Amsterdamse regio voordoen”, aldus Lex Kruijver, directeur Marketing Zaanstreek. “Samen bouwen we aan een sterk Zaans merk in de Metropoolregio, waardoor we aantrekkelijker worden voor bewoners, bedrijven en bezoekers.”