WORMER - Verduurzamen staat in gemeente Wormerland hoog op de agenda. De gemeente wil in 2030 energieneutraal zijn. Een stap in de goede richting is de verduurzaming van zwembad Het Zwet in Wormer. Wethouder Kees van Waaijen: ‘Het Zwet is belangrijk voor de inwoners van Wormerland. Ze kijken altijd reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe seizoen. Maar een zwembad is ook een grootverbruiker van elektriciteit en aardgas. Daarom heeft de gemeente geïnvesteerd in duurzame oplossingen die zorgen voor een besparing in het gasverbruik. Zodat het zwembad ook de komende jaren open kan blijven’. De gemeente heeft nauw samengewerkt met Sportfondsen Wormer bv, de exploitant van het zwembad, om deze verduurzaming te realiseren.

Wim Zwart, voorzitter Raad van Commissarissen Sportfondsen Wormer bv is blij met de investeringen van de gemeente. ‘Deze duurzame investeringen zorgen ervoor dat het Zwet klaar is voor de toekomst. Met de nieuwe HR-ketels en het gebruik van zonnepanelen gaan we veel minder gas gebruiken. En dat is met de huidige prijzen zeer welkom. We hopen na 2 moeizame jaren er dit jaar weer een geweldig zwemseizoen van te maken, met een volledig gerenoveerd wedstrijdbad. Wel is het zo dat we nog op zoek zijn naar medewerkers. Dus heb je interesse? Op onze website zwembadhetzwet.nl is alle informatie te vinden.’

Hoe wordt zwembad Het Zwet verduurzaamd?
- De opwarming van het zwembadwater gebeurt vanaf nu door 3 moderne HR-ketels. Deze zorgen voor een directe besparing in het gasverbruik.
- Het kantoor en de kiosk gaan volledig van het gas af en gebruiken vanaf nu een warmtepomp.
- 67 zonnepanelen voorzien in een deel van het stroomverbruik van het zwembad.
- Een elektrische boiler verwarmt voortaan het water van de douches. Ze gaan van het gas af.