SPJKERBOOR - De fortwachter heeft geen paaseieren op het fort verstopt, maar wel 11 paashazen. Bij iedere paashaas hoort een letter. Ga op zoektocht door het fort en vind ze allemaal! Wie alle paashazen gevonden heeft en hun letters in de goede volgorde heeft opgeschreven, krijgt een leuke paasverrassing!

Op Eerste Paasdag – zondag 31 maart – is Fort bij Spijkerboor open van 11.00-16:00 uur. Deelname aan de speurtocht is gratis bij aankoop van een entreekaartje.

Entree fort volwassenen €5 / €3 (lid Natuurmonumenten), kinderen €3 / €2 (lid OERRR)

Ontdek het fort
Je kunt het fort op eigen gelegenheid bezoeken of onder begeleiding van een gids (entree+rondleiding is apart online te boeken).

Tijdens de rondleiding laten de gidsen je de kookketels, munitiekamers en het draaikoepelgeschut zien. Je ontdekt onder welke omstandigheden zo'n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heb je een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland! Het geschut is alleen te bezoeken met de rondleiding.

Meer informatie en online boeken www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor

Fort bij Spijkerboor, Westdijk 46, Westbeemster