WORMER - Voor de bouwvak was het bouwterrein er klaar voor: in augustus is bouwbedrijf Ooijevaar van start gegaan met de heiwerkzaamheden. De palen zijn trillingsarm in de grond gevormd. Het bouwbord met daarop een Artists impression van de nieuwe woontoren is nu ook geplaatst en is 14 september onthuld door de wijkmanager van de gemeente Zaanstad, Monica Briefjes. Iedere voorbijganger kan nu zien hoe de nieuwe seniorenwoningen in Wormerveer er uit gaan zien.

Monica Briefjes, wijkmanager Wormerveer: “De Amandelbloesem groeit en daarmee de mogelijkheden voor ouderen in Wormerveer om langer zelfstandig en met plezier te wonen.”

John van Nimwegen, directeur WormerWonen: “Met dit project, bestaande uit driekamerappartementen, met gezelligheid onder één dak met de activiteiten van de Bloesem en zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) door De Zorgcirkel, geeft WormerWonen invulling aan de vraag naar geschikte zelfstandige ouderenhuisvesting. Bij de oplevering en toewijzing van de gerenoveerde toren in 2018 hebben we al gemerkt dat daar heel veel vraag naar is. Ik ben blij dat de bouw nu echt van start is gegaan en dat wijkmanager Monica Briefjes dit feit wilde markeren door de onthulling van het bouwbord. Helaas zonder publiek maar wel corona-proof. ”

Bij de onthulling waren een paar vertegenwoordigers van bouwbedrijf Ooijevaar en Jaap Andrea en Hans Boerma van vereniging De Bloesem.

Tweede woontoren biedt ruimte aan 44 extra woningen De Amandelbloesem was tot 2015 een verzorgingstehuis. Na de sluiting heeft WormerWonen dit complex van collega-corporatie ZVH overgenomen en is begonnen met een grootscheepse renovatie. De woontoren op de hoek met de Lijsterstraat is omgebouwd tot een modern woongebouw met zelfstandige sociale huur-appartementen. Daarnaast bieden de vleugels van het gebouw ruimte aan appartementen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest bouwt Ooijevaar voor WormerWonen 44 nieuwe seniorenwoningen. Het ontwerp van deze tweede woontoren is van BBHD Architecten. Bij het tot stand komen van dit ontwerp waren naast WormerWonen en de gemeente ook bewoners, omwonenden en leden van de stichting Babel, Zaans Architectuur Platform, betrokken.

Naar verwachting worden de nieuwe woningen in 2022 opgeleverd.

In De Amandelbloesem werkt WormerWonen samen met De Zorgcirkel (zorg), stichting MIES (begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking) en Vereniging De Bloesem (organiseert met tal van vrijwilligers activiteiten in de Amandelbloesem).