WORMER - Het is in deze tijd bijzonder als een bouwproject geen noemenswaardige vertraging ondervindt: bij het project van WormerWonen aan de Spatterstraat in Wormer ging vrijdag 24 april jl. om 07.00 uur de eerste paal de grond in.


Aannemer Kwakkenbos uit Harmelen is in januari met de voorbereidingen gestart en in de eerste weken van april werden de oude portiekwoningen gesloopt. Daarna werd de bouwplaats in gereedheid gebracht voor de trillingsarme heimachine. De palen worden niet geslagen maar gedraaid. Op een later moment na de bouwvak zal WormerWonen een officiële handeling organiseren om stil te staan bij de start van de bouw. Wethouder Schalkwijk van Wormerland zal dan een gevelsteen inmetselen. WormerWonen hoopt dat op dat moment de beperkende corona maatregelen zo ver zijn versoepeld dat zij ook de omwonenden kan uitnodigen.

Aan de Spatterstraat 23 t/m 45 oneven realiseert WormerWonen achttien nieuwe energie neutrale appartementen. Deze komen in de plaats van de twaalf oude portiekwoningen. Dit betekent dat er zes extra woningen gerealiseerd worden, wat natuurlijk zeer gewenst is in deze tijd van woningnood. Dit nieuwbouwproject vormt het sluitstuk van de vernieuwing van de Molenbuurt. In de Molenbuurt werden in de periode 2013 - 2018 al 154 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. In de aanliggende Plantsoenen werden alle 54 woningen gerenoveerd naar energielabel A.

Het definitieve ontwerp van BBHD architecten heeft aan alle vier de zijden een steile, klassiek aandoende, kap. Het nieuwe appartementsgebouwtje past in schaal (grootte) prima in de omliggende wijk. Dit ontwerp had dan ook duidelijk de voorkeur van de omwonenden. De gemeente Wormerland heeft zich samen met WormerWonen ingespannen om dit ontwerp gerealiseerd te krijgen.