WORMER - Sinds kort kunnen kinderen in Wormer een instrument leren bespelen en daarbij meteen al in een orkest spelen. Als je liever wilt zingen, kun je je aansluiten bij een koor. Een fantastische combinatie, waardoor kinderen meteen in de praktijk kunnen brengen in het orkest of koor, wat ze net van hun docent geleerd hebben !

"Watermusic" is een project van Muziekschool Waterland dat plaatsvindt in de gemeentes Purmerend, Waterland en nu ook in Wormerland. Door nauw samen te werken met scholen, gemeente en sociale instellingen wil Muziekschool Waterland ervoor zorgen dat ieder kind kan deelnemen, ook als er thuis weinig geld is. In Wormerland werkt de muziekschool samen met opleidingsorkest Ratjetoe en Ratatouille en koor de Wormer Spetters. Hoe leuk het is om mee te doen lees je in dit enthousiaste bericht van moeder Meldrid:

"Mijn dochter zit sinds kort op muziekles en bij het orkest Ratjetoe. Ze is heel enthousiast. Ze voelde zich gelijk op haar gemak en heeft altijd zin om te gaan. Ik denk dat komt omdat ze met open armen werd ontvangen en helemaal niet het gevoel krijgt dat het moeilijk is om mee te spelen, iedereen kan muziek maken! Ze heeft gekozen voor klarinet en ze mocht gelijk een leen instrument mee naar huis. Ik ben verbaasd hoe snel ze het leert! Omdat ze na haar les direct mee kan spelen in het orkest, wordt het heel echt voor haar. Ik denk dat dat de magie is van Ratjetoe! Ook speelt jong en oud samen, wat een fijne sfeer. Ze vertelde laatst heel enthousiast dat iemand had getrakteerd voor zijn 80e verjaardag. Een plek waar jong en oud samen muziek maakt, ik ben heel blij dat ik dit voor mijn dochter heb gevonden en dat de muziekschool deze mooie combi van les+orkest kan aanbieden!"

Zit je op een basisschool in Wormerland en heb je ook zin om mee doen ? Kom dan langs op vrijdagmiddag tussen 15.30-17.00 (orkest) of op woensdag 17.00-18.00 uur (koor) in het gebouw van de Wormer Vendeliers aan de Knollendammerstraat 28 in Wormer. Meer informatie vind je op: https://muziekschoolwaterland.nl/watermusic-wormerland/