WORMER - Steeds meer consumenten en bedrijven gebruiken de Bitcoin als betaalmiddel. “Als online marketing bureau kunnen we daarin natuurlijk niet achterblijven”, aldus Jesse Haanstra, mede-eigenaar bij SEO vrienden. Sinds deze zomer is het bij online marketing bureau SEO vrienden uit Wormer mogelijk om te betalen met Bitcoin.

Inmiddels kun je online eten bestellen met Bitcoin, je kunt in kledingwinkels betalen met Bitcoin en steeds meer webshops accepteren Bitcoin als betaalmiddel. SEO vrienden is het eerste online marketing bureau van Noord-Holland, en misschien wel van heel Nederland, waar klanten met Bitcoin kunnen betalen.

“Als online marketing bureau zijn wij de hele dag online bezig. Met de Bitcoin ben ik zelf al een paar jaar bezig. Steeds vaker kom je bedrijven tegen waar je kunt betalen met de Bitcoin. Gek eigenlijk dat dat bij ons als online bedrijf nog niet kon. We moeten mee met de tijd. Uiteraard blijft het mogelijk om per bankoverboeking te betalen, maar we denken dat we met het accepteren van Bitcoin betalingen voorbereid zijn op de toekomst. Wij geloven in de toekomst van de Bitcoin. Je moet mee met veranderingen, sommige dingen kun je nou eenmaal niet tegenhouden.”

Begin dit jaar besloot SEO vrienden als bedrijf Bitcoin te kopen. De eerste stap was genomen. De volgende stap, het ontvangen van betalingen, is daarbij snel gezet. “Mensen hebben het idee dat de Bitcoin een hocus pocus verhaal is, maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Net als bij een bankoverboeking, maak je Bitcoin over naar een bepaald account. Dat kan heel eenvoudig vanuit een mobiele app van bedrijven als LiteBit of Coinbase.”

“Klanten betalen hun factuur omgerekend tegen de dagwaarde van de Bitcoin. Vandaag is € 500 omgerekend ongeveer 0,011 Bitcoin. Dat maakt de klant over naar ons Bitcoin account.” Bitcoin is op dit moment nog geen wettig betaalmiddel in Nederland, ondanks dat je er op veel plaatsen al mee kunt betalen. “Wanneer de Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt, dan weten wij in ieder geval hoe het werkt.”

SEO vrienden is een online marketing bureau waar bedrijven terecht kunnen voor een nieuwe website, hosting, zoekmachine optimalisatie of online advertenties. “Klanten die online adverteren, bijvoorbeeld bij Google, betalen zelf hun factuur aan dit platform. Het zou mij niks verbazen als Google over een tijd zelf ook Bitcoin gaat accepteren. Dan zijn wij de zoekmachine een keer een stap voor in plaats van dat wij altijd achter hun aanlopen. En dat zeg ik met een knipoog, want we hebben ze wel nodig”.