WORMER - Op dinsdag 23 november werd de expositie ‘Een lokale ode aan het landschap’ feestelijk onthuld door wethouder Jeroen Schalkwijk in Valerius Boutique Hotel te Wormer. ‘Het landschap van Wormerland is zo divers en veelzijdig, dat willen we graag laten zien. Met een fotowedstrijd gaven we enthousiaste (hobby)fotografen de gelegenheid om onze mooie gemeente op de gevoelige plaat vast te leggen. Geweldig dat er zoveel foto’s zijn ingezonden en dat deze ook in de gemeente Wormerland geëxposeerd kunnen worden’, aldus wethouder Schalkwijk.

In het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ organiseerde Bureau Toerisme Laag Holland, in opdracht van de diverse gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland, de fotowedstrijd ‘Ode aan het Laag Hollandse landschap’. Inwoners uit de hele regio werden opgeroepen ‘Laag Holland’ in één foto te vangen en hun ode aan het landschap te brengen. Op de fotowedstrijd werd enorm enthousiast gereageerd; vanuit de hele regio stuurden fotografen hun mooiste foto’s in. Ook van Wormerland werden prachtige foto’s ingezonden. Zo mooi dat deze natuurlijk niet ongezien konden blijven. Daarom is besloten de vijf indrukwekkendste foto’s te exposeren in het Valerius Boutique Hotel in Wormer. Samen brengen deze foto’s een ode aan het natuurrijke landschap van Wormerland. “De foto’s geven een goede indruk van het fraaie landschap rondom ons hotel, het is een eer ze hier te hebben hangen”, aldus Michiel Leeser van het Valerius Boutique Hotel.

De expositie in Wormer werd uitgevoerd door Marketing Zaanstreek.

Vanaf vandaag is de expositie voor iedereen gratis te bezichtigen in hotel Valerius Boutique Hotel. Bijvoorbeeld na een heerlijke wandeling of fietstocht door het schone Wormerland.