SPIJKERBOOR - Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor op 2e Paasdag 22 april! Na de wintersluiting zijn de grendels weer van de ijzeren luiken gehaald en voorjaarslucht verdrijft geleidelijk de winterkou uit de gangen en vertrekken.

Op 2e Paasdag is Fort bij Spijkerboor open tussen 11-16u. Je kunt het fort op eigen gelegenheid bezoeken of onder begeleiding van een gids. Tip: boek entreekaartjes en/of rondleidingen vast online!
Voor kinderen is er een heuse Paasspeurtocht: zoek alle paashazen!

Tijdens de rondleiding laten de gidsen je de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Of je verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heeft u een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk.
In het fortcafé kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart.

Meer informatie en online boeken op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor .