WIJDEWORMER - Op woensdag 29 mei organiseren Leisure & Eventmanagement studenten aan de Hogeschool Inholland een picknick en een quiz bij de Theetuin de Neckermolen om geld op te halen voor het Sanquin Research Fund. Van 15:00 tot 17:00 is iedereen welkom voor het evenement genaamd 'Trivia bij Theetuin' op Zwarteweg 10 in Wijdewormer. Het wordt een gezellige en educatieve middag waarmee de onderzoeken van Sanquin direct gesteund worden.

Tijdens het evenement kunnen de bezoekers een picknickmand aanschaffen en genieten van koffie, thee en huisgemaakte limonade tussen de fruitbomen of in de kas van Theetuin de Neckermolen. Er zal een expert van Sanquin aanwezig zijn om de bezoekers te informeren over het Sanquin Research Fund en hun missie. Om 16:00 zal de quiz over Sanquin starten met als hoofdprijs een High Tea voor twee personen bij Theetuin de Neckermolen. Entree is slechts €5 euro en kinderen onder de 12 zijn gratis. Alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan het Sanquin Research Fund.

Sanquin staat voornamelijk bekend om haar rol als Bloedbank, maar de organisatie houdt zich ook bezig met andere activiteiten. Ruim 200 onderzoekers zijn dagelijks bezig om bloed en bloedgerelateerde ziekten te bestuderen, en nieuwe geneesmiddelen en bloedproducten te ontwikkelen voor patiënten wereldwijd. Maar er kan nog zóveel meer. Daarom is het Sanquin Research Fund opgericht. Dit fonds zamelt geld in voor het uitvoeren van levensreddend onderzoek.

Timon (22), een van de studenten zegt: "We willen mensen een gezellige middag bieden, iets leren én een bijdragen leveren aan de maatschappij. Met dit evenement realiseren we al deze doelen."