WORMER - Zondag 10 december is er een winterdagevenement bij De Poelboerderij in Wormer en er zijn twee vaartochten onder het motto 'Op zoek naar de zeearend'.

Tijdens winterdagevenement bij en in de Poelboerderij - van 11.00-15.00 uur - is er een wintermarkt met tweedehands spullen, met onder meer wol- en wilgenproducten, houten molens en kaarten. Speciaal voor de kinderen is er 'kerstknutselen'. Om lekker warm te blijven: koek en zopie, Glühwein en overal vuurkorven.

De vaartochten zijn van 11.00-13.00 uur en van 13.00-15.00 uur. Tijdens de vaartocht gaan we op zoek naar wintervogels en misschien zien we de imposante zee-arend die regelmatig in het veld verblijft. De boot meert ook af in de Schaalmeerpolder waar we na een wandeling een bezoek brengen aan de beheerboerderij om een kijkje te nemen in de (kerst)stal.

De Poelboerderij is te vinden aan de Veerdijk 106 in Wormer.


Standhouders met bijzondere kerst-, winter- of natuurproducten zijn welkom en kunnen zich melden via bezoekerscentrum@poelboerderij.nl Dat geldt ook voor mensen die bijzondere tweedehands kleingoed willen aanbieden.