WORMER - Zaterdag 23 oktober was het zover! De oplevering van het eerste woongebouw met 37 duurzame, gasloze woningen van totaal 74 woningen in de hernieuwde Watermuntflats. Directeur-bestuurder John van Nimwegen en wethouder Jeroen Schalkwijk verrichten de officiële opening, waarna genodigden, omwonenden en andere belangstellenden rondkeken in de flat(woningen).

Directeur-bestuurder WormerWonen John van Nimwegen, Wethouder Jeroen Schalkwijk, Bouwbedrijf Van der Gragt, FKG Architecten, M&O Techniek en adviesbureau Res en Smit voor de entree van de hernieuwde Watermuntstraatflat.

Minder energiekosten

De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door middel van een collectief warmtepompsysteem. Een warmtepomp is een soort omgekeerde koelkast die warmte onttrekt aan de lucht. Hiervan staan er 7 stuks op het dak van het woongebouw. Daarnaast is het gebouw optimaal geïsoleerd en voorzien van 229 zonnepanelen (458 panelen in totaal op beide woongebouwen) voor zowel individueel gebruik als voor de aandrijving van de warmtepompen. De isolatie, panelen en de warmtepompen zorgen ervoor dat de bewoners flink kunnen besparen op hun maandelijkse energiekosten. Daarnaast zijn er met de bouw van de twee nieuwe, duurzame woongebouwen in totaal 14 woningen meer gecreëerd dan in de oude woongebouwen.

‘De nieuwe gebouwen zijn een aanwinst voor Wormerland en de volkshuisvesting en een zegen voor woningzoekenden’. Toch houdt de directeur zijn hart vast: ‘Ik ben bang dat we veel woningzoekenden teleur gaan stellen'. Hij verwacht namelijk duizenden belangstellenden. Een collega corporatie in de buurt kreeg namelijk ook duizenden inschrijvingen op 150 nieuwbouwwoningen. Voorlopig blijven we de woningnood voelen. Er is een acuut tekort van 300.000 woningen en dat loopt alleen maar op. Dat vergt doortastende maatregelen op landelijk en provinciaal niveau. De gemeente doet meer dan zijn best, betoogde wethouder Schalkwijk. In deze periode worden veel nieuwe woningen opgeleverd en wordt de basis gelegd voor honderden extra woningen in de komende jaren. Hij roemde WormerWonen als ‘actieve partner'.

Meer info?
De woningen worden binnenkort op Woningnet geadverteerd. Het tweede woongebouw van 37 appartementen, wordt vanaf december 2021 verhuurd. Voor meer informatie over de nieuwe appartementen in de Watermuntflat, zoals huurprijzen en plattegronden, kan men terecht op www.wormerwonen.nl, projecten, vernieuwing Plaszoomflats.