ALKMAAR - AZ heeft op het nippertje weten te winnen van ADO Den Haag. Invaller Zakaria Aboukhlal besliste het duel in een winters AFAS-Stadion met twee treffers waarvan de laatste vlak voor tijd (2-1).

Op basis van de kansenverhouding viel er niets af te dingen op de zege van de Alkmaarders want met meer scherpte had de ploeg van Pascal Jansen al voor rust afstand genomen. Zo schoot Owen Wijndal al vroeg in de wedstrijd op de lat en mikte Albert Gudmundssn in vrije positie naast, en kreeg men daarbij nog een handvol kleinere mogelijkheden.

ADO Den Haag had in de eerste helft alleen een kansje gekregen via Besuijen, maar kwam na een klein uur plotseling op voorsprong toen Michiel Kramer van dichtbij de 0-1 kon maken. Nog geen vijf minuten hierna greep Jansen in met vier wissels. Deze zouden effect sorteren ondanks de strijd die ADO Den Haag op het veld toonde. Aboukhlal wist een kleine twintig minuten voor tijd op aangeven van Midtsjø gelijk te maken. AZ ging op zoek naar meer en was dichtbij toen Myron Boadu op de paal mikte. Bijna leek men op het achtste gelijke spel af te stevenen, maar daar dacht Aboukhlal anders over. Een minuut voor tijd haalde Aboukhlal opnieuw uit en via de binnenkant van de paal was het raak: 2-1.

AZ - ADO Den Haag 2-1 (0-0)
58. Kramer 0-1

72. Aboukhlal 1-1
89. Aboukhlal 2-1