EMMEN - Ajax heeft ook de laatste wedstrijd van 2022 niet gewonnen. Na de nederlaag tegen PSV en de remise tegen Vitesse, kwam het nu niet langs het laaggeklasseerde FC Emmen: 3-3.

Al snel werd duidelijk dat Ajax het ook in Emmen allerminst cadeau kreeg. Na een onnodige overtreding van Wijndal krulde Emmen-aanvoerder Jeroen Veldmate de thuisploeg met een schitterende vrije trap op voorsprong. Twee minuten later maakte Taylor gelijk en na een reuzenkans van Araujo op de 2-1, die op de paal mikte, liep Ajax via Taylor en Bergwijn weg.

jax dacht wellicht na rust het duel gecontroleerd uit te spelen, maar FC Emmen gaf niet op, vond via Zivkovic op de aansluiting en rook daarna bloed. Kudus trof nog de lat,maar veel meer liet de zwalkende ploeg van trainer Alfred Schreuder niet zien. In de slotfase belandde een voorzet van Bouchouari in het net waardoor het stadion aan de Oude Meerdijk bijkans ontplofte.