AMSTERDAM - Ajax is zoals verwacht voor de 35e keer landskampioen van Nederland geworden. De ploeg van Erik ten Haag deed dat door in de Johan Cruijff Arena met 4-0 te zegevieren over FC Emmen.

De Amsterdammers hadden aan een gelijkspel genoeg en hoewel FC Emmen de laatste weken in goede vorm verkeert kon men de thuisploeg nooit echt pijn doen. in een weinig opheffende eerste helft werd de score na tien minuten geopend door Jurriën Timber, een van de jonge talenten die dit jaar doorbrak.

Hoewel er in een leeg stadion werd gespeeld en de gemeente de supporters had opgeroepen niet naar de Johan Cruijff Arena te komen was er bij aanvang van de tweede helft al een klein feestje aan de gang buiten de poorten. Ajax stelde zelf vervolgens orde op zaken in het laatste half uur. Sebastién Haller zorgde op aangeven van Davy Klaassen voor de 2-0 waardoor het eigenlijk al niet meer mis kon gaan. Devyne Rensch, nog zo'n doorgebroken talent, kopte uit een voorzet van Dusan Tadic raak en uiteindelijk bepaalde Klaassen, eveneens koppend, de eindstand op 4-0 waarna de schaal aan de Amsterdammers uitgereikt kon worden.