ALMELO - Ajax heeft zaterdagavond de koppositie verstevigd door met 0-2 te winnen bij Heracles Almelo. De Amsterdammers hoorden vlak voor de wedstrijd dat concurrent PSV twee punten had laten liggen in Den Haag.

Ajax verloor de afgelopen drie jaar in Almelo en had het ook nu lang niet gemakkelijk. Davy Klaassen bracht de gasten na een kwartier op voorsprong, nadat Haller een voorzet van Tadic verlengd had, maar ook de thuisploeg kreeg kansen. Zowel Burgzorg als Azzaoui kregen de bal echter niet langs keeper Stekelenburg.

Na de rust had Heracles meer moeite om de richting van het Amsterdamse doel te vinden, maar met een 0-1 stand mocht men blijven hopen. In de 79e minuut maakte Haller echter aan alle illusies een eind toen hij voorzet van Klaassen met de knie binnen werkte. Ajax kon hierna het duel gecontroleerd uitspelen en heeft nu een voorsprong van zes punten op PSV met nog een wedstrijd tegoed.