ALKMAAR - AZ heeft overtuigend de play-offs van de Conference League weten te bereiken. In Alkmaar werd de 1-0 nederlaag bij Dundee United met een eclatante 7-0 zege weggepoetst.

De Schotse supporters hadden 's middags in Alkmaar nog voor een prima sfeer gezorgd, maar waren na één helft in het AFAS-Stadion uitgeteld en lamgeslagen. Toch gaf Dundee United in het eerste half uur prima partij aan AZ. Vangelis Pavlidis scoorde weliswaar na een prachtige aanval, maar kort daarop had keeper Hobie Verhulst een puike redding nodig om een halve omhaal van Harkes te keren. Na de 2-0, uit een harde schuiver van Tijani Reijnders ging het echter hard. Door nogmaals Pavlidis en Reijnders en een pegel van Evjen in de kruising was het bij rust al 5-0.

In de openingsminuut na rust pikte Dani de Wit ook een goaltje mee, alvorens AZ de murw gespeelde Schotten wat rust gunde. Kansen waren er nog in overvloed, maar alleen invaller Lahdo scoorde en voltooide zo de zevenklapper.

AZ treft in de play-offs van de Conference League Gil Vicente uit Portugal om zo een plaatsje in de groepsfase af te dwingen. De eerste wedstrijd in dit tweeluik is volgende week donderdag in Alkmaar.