ALKMAAR - AZ en KAA Gent hebben donderdagmiddag in het AFAS-Stadion in een oefenduel met 1-1 gelijk gespeeld. Beide doelpunten vielen na de rust. Bij AZ was er het officieuze debuut van Timo Letschert die eerder op de dag een mondeling akkoord bereikte met de Alkmaarse club.

Met Letschert, 27 jaar en geboren in Purmerend, hoopt AZ eindelijk de gewenste versterking voor het centrum van de verdediging in huis te hebben. De robuuste verdediger die vanuit de jeugd van SDOB werd gescout door Ajax, en in het betaalde voetbal onder meer uitkwam voor FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht, Sassuolo en Hamburger SV is transfervrij en maakte tegen de Belgen de eerste helft vol.

Gescoord werd er niet in de eerste helft alkreeg Letschert kort voor rust wel een kopkans die net naast ging. Namens AZ dat speelde zonder de internationals waren er ook kansjes voor Aboukhlal en Oosting.

Kort na de rust namen de gasten uit Gent een voorsprong toen Ngadeu na een corner de bal achter keeper Hobie Verhulst kreeg. Een kwartier voor tijd kwam AZ op gelijke hoogte door Yuki Sugawara na goed voorbereidend werk van Aboukhlal.

Voor AZ was het de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie die op 12 september begint met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. Drie dagen later speelt de ploeg van Arne Slot in de derde voorronde van de Champions League bij Dinamo Kiev.