LINZ - Voor AZ zit het toernooi om de Europa League er op. De ploeg van trainer/coach Arne Slot ging donderdagavond terecht onderuit op bezoek bij LASK Linz in Oostenrijk.

Na de 1-1 vorige week in Alkmaar betekende de 2-0 nederlaag in de 1/16e finales dus Europese uitschakeling. Marko Raguz, in Alkmaar ook al verantwoordelijk voor de Oostenrijkse treffer, scoorde tweemaal en bezegelde daarmee het lot van de Alkmaarders.

AZ kan zich nu, nadat men eerder al was uitgeschakeld in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi, volledig richten op de competitie. Komende zondag wacht de huidige nummer twee van Nederland daarin een nieuwe kraker als men op bezoek gaat bij Ajax in de Johan Cruijff Arena.

AZ had zoals gezegd weinig recht op een goed resultaat al had het na een half uur op voorsprong kunnen komen ware het niet dat de voorzet van Idrissi te hard was voor de inlopende Stengs. Aan de andere kant wist keeper Marco Bizot de Alkmaarders op de been te houden bij reddingen op pogingen van Frieser en Raguz. Laatstgenoemde scoorde op slag van rust wel vanaf elf meter na knullig balverlies van Koopmeiners en een daaropvolgende overtreding van Idrissi.

Diezelfde Idrissi schoot kort na rust wild naast waarna AZ geveld werd door eenzelfde wapen als een week eerder in Alkmaar. Een verre ingooi kwam terecht bij Raguz die de Oostenrijkers op 2-0 bracht. Ondanks het inbrengen van enkele aanvallende wissels door Slot kwam AZ deze klap niet meer te boven.

LASK Linz - AZ 2-0 (1-0)
44. Raguz (pen.) 1-0