WIJDEWORMER - AZ heeft woensdagmiddag opnieuw voor een daverende verrassing gezorgd in de kwartfinale van de Youth League door Real Madrid met maar liefst 4-0 te kloppen. De ploeg van trainer/coach Jan Sierksma treft nu in de halve finale Sporting Lissabon.

Na de eerdere overtuigende zege in en op Barcelona (0-3) schreven de AZ-talenten zodoende opnieuw historie op een uitverkocht AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer. De Madrilenen hadden in de eerste helft weliswaar het meeste balbezit, maar AZ hield knap stand en gaf weinig weg. Daarnaast bleek de thuisploeg messcherp als het zelf voor de goal kwm, zo bleek in de 25e minuut toen linksback Daniël Beukers profiteerde van een fout van keeper Piniero. Kort hierna verdubbelde Ernest Poku deze score door op snelheid langs zijn directe tegenstander te gaan en in de korte hoek hard raak te schieten.

In de tweede helft drong Real Madrid opnieuw aan, maar keeper Owusu-Oduro hoefde in deze fase maar tweemaal echt in actie te komen en deed dat met verve. AZ leek het even moeilijk te hebben, doch herstelde zich en sloeg in het slotkwartier keihard toe. Poku stond aan de basis van een aanval, waarbij Mexx Meerdink het eindstation was en het Madrileense verzet bleek. Vijf minuten voor tijd was het uieindelijk Beukers die zijn tweede en AZ's vierde treffer maakte door de bal te veroveren en met een knap schot de keeper te verschalken: 4-0.

In de halve finale treft AZ Sporting Lissabon, dat in de andere kwartfinale met 1-0 won van Liverpool. In de vorige ronde waren de Portugezen nog met 5-1 te sterk voor Ajax. De halve finale zal gespeeld worden in het Zwitserse Nyon.

AZ - Real Madrid 4-0 (2-0)

25. Beukers 1-0