ROTTERDAM - AZ heeft z'n eerste uitwedstrijd van het seizoen in de Eredivisie gewonnen. De Alkmaarders boekten op Het Kasteel bij Sparta een zwaarbevochten zege: 2-3.

In april maakte Vito van Crooij in de extra tijd nog de 1-1 tegen AZ, waarna Sparta nog drie keer won en zo het eredivisieschap behield. Hij scoorde ditmaal na acht tellen en evenaarde daarmee het record van Koos Waslander als snelste doelpuntenmaker die dat in 1982 deed voor NAC. Keeper Olij en verdediger Abels voorkwamen in eerste instantie nog de gelijkmaker, maar op slag van rust viel die alsnog. Vangelis Pavlidis werd gevloerd en benutte zelf koelbloedig de strafschop.

AZ haalde niet het niveau waarmee Dundee United donderdag werd opgerold, maar nam toch afstand in de tweede helft via doelpunten van Dani de Wit en uiteindelijk de winnende van Milos Kerkez, nadat kort daarvoor opnieuw Van Crooij nog voor de gelijkmaker had gezorgd.

Sparta - AZ 2-3 (1-1)

1. Van Crooij 1-0
45. Pavlidis (pen.) 1-1
57. D. de Wit 1-2
59. Van Crooij 2-2
65. Kerkez 2-3