ALKMAAR - AZ heeft een flinke sprong op de ranglijst van de Eredivisie gemaakt na winst in de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard. in het AFAS-Stadion won de ploeg van trainer/coach Pascal Jansen met 2-1.

AZ klimt door de overwinning van de dertiende naar de achtste plek. Daar zag het aanvankelijk totaal niet naar uit. AZ startte schrikbarend slecht en Fortuna Sittard wist nauwelijks wat te doen met het balbezit en de ruimte, behalve Zian Flemming. Zijn kopbal na negen minuten werd eerst nog gered door Vindahl, maar in de rebound schoot hij binnen. Daarna herstelde AZ zich en direct was het verschil duidelijk merkbaar. Vangelis Pavlidis kopte op aangeven van Dani de Wit de verdiende gelijkmaker binnen.

Kort na de rust wist Jesper Karlsson met een geplaatst schot AZ voor het eerst op voorsprong te schieten. De gasten uit Limburg gingen wel op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder al teveel overtuiging. AZ bleef de gevaarlijkste ploeg, scoorde niet meer, maar trok wel de belangrijke driepunter over de streep.

AZ - Fortuna Sittard 2-1 (1-1)
9. Flemming 0-1
41. Pavlidis 1-1
51. Karlsson 2-1