WIJDEWORMER - De beloftenclash tussen Jong AZ en Jong Ajax heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. De ploeg van trainer Maarten Martens kwam op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt (1-1).

Al in de vierde minuut was er een grote kans voor Jong AZ. Na een goede actie wist Ernest Poku de bal te bezorgen bij Yusuf Barasi, die van dichtbij over mikte. Aan de andere kant eindigde een voorzet van Youri Baas op de lat en kort hierna haalde keeper Hobie Verhulst een schot van Danilo uit de hoek. In de 38e minuut was het Jong AZ dat de score opende na een snelle uitbraak van Poku die keeper Setford verschalkte

De ommekeer volgde twintig minuten voor tijd. Barasi werd na een harde tackle met rood van het veld gestuurd. Uit de direct daaropvolgende aanval kwam Jong Ajax langszij via Max de Waal. Ondanks nog enkele kansen aan beide kanten zou het bij 1-1 blijven.