WIJDEWORMER - De beloftenderby tussen Jong AZ en Jong Ajax heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer eindigde het in 1-1.

In een matig duel speelden beide ploegen afwachtend en waren de kansen op één hand te tellen. Jong Ajax van trainer John Heitinga kwam kort voor rust op voorsprong door een doelpunt van Christian Rasmussen.

De thuisploeg van coach Maarten Martens moest in de achtervolging en dat leverde na rust iets meer spektakel op. Zo mikte Soulyman Allouch op de lat. Met nog een kleine tien minuten op de klok beging Warmerdam een overtreding op Finn Stam. Uit de toegekende strafschop maakte Damienus Reverson gelijk. In een spannende slotfase vielen er nog kansen over en weer, maar het bleef gelijk.

Jong AZ staat na 16 wedstrijden op een zesde plaats, Jong Ajax staat tiende.