DOETINCHEM - Jong AZ is dit seizoen niet de favoriete tegenstander gebleken van De Graafschap. Na een eerdere 7-3 nederlaag tegen de AZ-beloften wisten de "Superboeren" ook in eigen huis niet te winnen. Door een 1-1 gelijkspel verloor de ploeg van Mike Snoei twee dure punten in de strijd om de titel.

Een terecht gelijkspel want Jong AZ bleek gedurende de gehele wedstrijd niet minder dan de titelkandidaat. Via Taabouni en Peer Koopmeiners waren de gasten al tweemaal gevaarlijk, maar beide keren stond AZ-huurling Rody de Boer in het doel op zijn post. Terwijl De Graafschap nauwelijks echte kansen kreeg ging het toch met een voorsprong rusten. Na een pass van Konings haalde Daryl van Mieghem van zo'n 25 meter uit waarbij keeper Beau Reus er niet goed uit zag.

Na de rust heeft De Graafschap wel even een overwicht, maar vergeet door te drukken bij mogelijkheden voor Schuurman, Konings en Leemans. Met nog twaalf minuten op de klok krijgt men daar de rekening voor gepresenteerd als Tijs Velthuis een vrije trap tegen de touwen weet te koppen. De thuisploeg probeert er nog een slotoffensief uit te persen, maar dit gebeurt zonder al teveel overtuiging waardoor het gelijk blijft.